logo
2007-es megalakulásunk óta folyamatosan azon dolgozunk, hogy tanulóinkat felkészítsük a helyes közlekedésre a jogosítvány megszerzése mellett. Ha nem egyszerű jogosítványt szeretnél, hanem magabiztos tudásra szert tenni, akkor jó helyen jársz.
Jelentkezem

jogsi@szelveszautosiskola.hu

_

(+36) 30/894-2690

 

GYIK

Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. 14 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
 2. Írásbeli nyilatkozata alapján a 326/2011 (XII.28) Kormányrendeletben meghatározott közlekedésbiztonságnak megfelel.
Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. 18 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
 2. Egészségügyileg alkalmas és erről nyilatkozatot tesz
 3. Befejezte az általános iskola 8 osztályát
 4. A meghatározott közlekedésbiztonságnak megfelel.
Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. 24 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
 2. 1. csoportban egészségügyileg alkalmas és erről nyilatkozatot tesz
 3. Befejezte az általános iskola 8 osztályát
 4. A meghatározott közlekedésbiztonságnak megfelel.
Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. 17 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
 2. 1. csoportban egészségügyileg alkalmas és erről nyilatkozatot tesz
 3. 8 általános iskolai végzettség
 4. Írásbeli nyilatkozata alapján a 326/2011 (XII. 28.) Kormányrendeletben meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel.
Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. 18 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
 2. 2. csoportban egészségügyileg alkalmas
 3. 8 általános iskolai végzettség
 4. Írásbeli nyilatkozata alapján a 326/2011 (XII. 28.) Kormányrendeletben meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel
 5. “B” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.
Tanfolyamra az vehető fel, aki
 1. aki „C” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik, vagy 1 évig elfogadható a C kategóriás vizsgaigazolás, az 1 évet a sikeres forgalmi vizsga letételének időpontjától kell számítani.
 2. kezdő vezetői engedély megszűnése
 3. egészségügyi csoportban egészségileg alkalmas és erről nyilatkozatot tesz
 4. írásbeli nyilatkozata alapján a 326/2011. Kormányrendeletben meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel

Beiratkozásra:

 • személyazonosító igazolvány
 • lakcímkártya
 • már meglévő vezetői engedély
 • e-learning tanfolyam esetén használatban lévő e-mail cím és tanfolyam díj

Tantermi tanfolyamra a tanrendi tájékoztatón meghatározottak:

 • tandíj
 • bizonyítvány
 • orvosi alkalmassági igazolás
 • toll, füzet, papír

Vizsgára:

 • érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél
 • érvényes lakcímkártya
 • meglévő vezetői engedély

Tantermi tanfolyam esetén az elméleti oktatás 7 alkalommal kerül megtartásra. Általában kedd és csütörtöki napokon 16:30-19:40.

Nem, a tanrend egy előre meghatározott tanfolyami rendet tartalmaz. Ezt egyenként nem tudjuk megváltoztatni.

Az e-Learning tanfolyam, egy otthonról számítógép (tablet, telefon) és internet kapcsolat útján elvégezhető KRESZ tanfolyam.

A tanulót felvisszük a rendszerbe, kap egy regisztrációs e-mail regisztráció után egy megerősítő e-mailt és ez után kezdhető meg a tanulás.

A tananyag modulárisan épül fel, minden modul végén próba teszt van, akkor engedi tovább a rendszer a tanulót, ha ezeket sikeresen teljesítette.

Az összes modul sikeres teljesítése után állítja ki a program a tanfolyam igazolás, mely után KRESZ vizsgára jelenthető a tanuló.

Elméleti képzésnél a hiányzás esetén pótfoglalkozást kell kiírni, így kell pótolni az adott napot. Ez a pótfoglalkozás lehetséges, hogy csak a tanfolyam végén iktatható be, ebben az esetben, az adott tanulónak későbbi vizsgaidőpontot kell kérni.  Ha valaki több alkalommal hiányzott, akkor célszerű, ha a következő tanfolyamra átiskolázzuk és ott fejezi azt be.

Gyakorlati oktatást az óra előtti nap 12 óráig van lehetőség lemondani, ellenkező esetben ha nem jelensz meg az óra beírásra kerül. Kérjük tájékoztasd oktatódat időben! Amennyiben nem várt egészségügyi ok miatt nem tudtál előre jelezni, kérlek valamilyen formában ezt is jelezd oktatódnak, ebben az esetben megértik a hiányzás okát!

A KRESZ vizsga helyszíne: Kereskedő köz 3-5.  KAV épülete.

A vizsgára a következőket vidd magaddal:

 • érvényes személyi igazolvány vagy útlevél
 • érvényes lakcím kártya
 • ha van, akkor a meglévő jogosítványod

A megadott időpontnál érdemes 10 perccel hamarabb megérkezni!

Sikeres KRESZ vizsga után kezdhető meg a vezetés. Ehhez be kell fáradni az ügyfélfogadóba oktató választásra, illetve legalább 4 óra befizetése miatt. Ha a karton érvényesítésre kerül, a választott oktató megkapja azt, és telefonon fog keresni időpont egyeztetés miatt.

Sikeres forgalmi vizsga után a hatóság vizsgaigazolást állít ki, amelyet a vizsgát követő három munkanapon belül elektronikus úton továbbít az illetékes vizsgaközpont részére. Tehát 3 munkanap múlva, személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, orvosi alkalmassági igazolással, elsősegélykártyával (és az esetlegesen meglévő előző jogosítvánnyal), lehet menni bármelyik kormányablakba a jogosítványt megigényelni.

Ha betegség miatt nem jelentél meg valamelyik vizsgán, akkor kell kérni egy orvosi igazolást (naplószámnak is szerepelni kell rajta). Ezt az igazolást be kell nyújtani a KAV-nál /Kereskedő köz 3-5./ a betegség utolsó napját követő 8 napon belül), ott kitöltenek egy igazolási kérelmet és ebben az esetben megmarad a befizetett vizsgadíj, a határozat kézhezvétele után kérhető az új vizsgaidőpont.

Amennyiben nem igazolható a hiányzás (elaludtál, elkéstél, elfelejtetted), vagy kicsúszol a határidőből, abban az esetben csak újabb vizsgadíj befizetése után tehetsz vizsgát.

Elsősegély tanfolyamot és vizsgát 1-1,5 havonta szervezünk, a jelentkezők számától függően.

3 tanfolyami napot vesz igénybe 17 órától 20 óráig.

Az oktatás helyszíne az iskola (6722 Szeged, Török utca 1/A).

A vizsga helyszíne a Magyar Vöröskereszt (Szeged Pláza, mélygarázs felőli bejáratnál).

Iskolánk szerencsére egy tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen található, így az gyakorlati órák általában a suli parkolójából indulnak.

Ha valamilyen probléma merül fel a vezetési oktatás során, nyugodtan keresd fel az iskolavezetőt vagy az irodavezetőt. Valószínűleg elegendő lesz egy oktatóváltás. Ennek semmi akadálya és következménye sincs. Iskolaváltásra is van lehetőség, ebben az esetben jelezned kell az irodavezetőnél, hogy szeretnél másik képzőszervhez átjelentkezni. 3 napon belül kell elkészíteni a képzési igazolásodat 3 példányban, melyre a Te aláírásod is szükséges, 2 példányt kell vinni az új autósiskolához. Iskolaváltás esetén a szerződésben, illetve az írásbeli tájékoztatóban meghatározott tandíj különbözet befizetéssel kell számolni.

A változásokat az iskolában és a KAV-nál is be kell jelenteni.

Igen, ez az úgynevezett s.o.s. jogosítvány!

Ebben az esetben az óradíj magasabb, viszont az oktatónak heti legalább 8 gyakorlati órát kell biztosítania!

Ennek igénylését, az ügyfélfogadó irodában tudod megtenni!